Huis

Het huren van opslagruimte

Wanneer je gaat verhuizen en tijdelijk meubels elders wilt stallen, of überhaupt extra ruimte nodig hebt voor je inboedel, komt opslagruimte goed van pas. Er zijn vele bedrijven die self storage aanbieden en waar je je spullen kunt opslaan. Dit hoeft niet alleen inboedel te betreffen, maar kunnen ook seizoensgebonden materialen zijn zoals ski’s die je na de winter wilt stallen, of een surfboard die tot aan de zomer opgeslagen kan worden.

Welke grootte van opslagruimte?

Opslagruimtes zijn in verschillende groottes. Maar hoe weet je nu welke je nodig hebt? Gelukkig bestaan hier opslagcalculators voor, zoals van Opslagman. Met een opslagcalculator kun je precies uitrekenen welke grootte je nodig hebt aan kubieke meters. Hierin kun je aangeven om hoeveel kartonnen dozen het bijvoorbeeld gaat, hoeveelheid banken, koelkast ja of nee etc. Op die manier ben jij er zeker van dat je niet een te grote of te kleine ruimte huurt.

Tips bij opslagruimte huren

Ga je regelmatig naar je opslagruimte toe? Plaats dan de goederen die je nodig hebt bij de ingang ervan. Zo hoef je niet continu van achteraan spullen naar voren toe te halen. Op de buitenkant van de doos kun je ook goed noteren wat er precies in zit, dit scheelt een hoop uitzoekwerk. Ook zien wij vaak dat de hoogte van de ruimte niet goed wordt benut. Zo is er middels opstapelen vaak nog veel meer ruimte te gebruiken en hoeft er helemaal geen grotere ruimte gehuurd te worden. Zo kunnen bijvoorbeeld banken of tafels ook rechtop neergezet worden, in plaats van alleen maar volledig plat over de breedte. Ook hygiëne is belangrijk. Opslagruimtes zijn vaak schoon en droog, maar zorg er dan zelf ook voor dat een koelkast goed is schoongemaakt en de inboedel geen last heeft van schimmelvorming en dergelijke.

Verhuisservice

Bij veel opslagruimtes is het ideaal dat ze een verhuisservice aanbieden. Zo hoef je niet zelf je spullen naar de opslagruimte toe te verhuizen, maar komen ze zelf langs en plaatsen ze alles netjes in een opslagruimte van hen. Zo besteed je alles gemakkelijk uit en heb je hier geen omkijken meer naar.

Tagged:

Related Posts