Huis

Gas in plaats van hout, ja of nee?

Ben je een liefhebber van warmte, het gezellige gevoel van een open haard maar wordt je al bang als je alleen al denkt aan de beperking die je wordt opgelegd door te kiezen voor hout? Waarom kies je dan niet voor gas! Een gaskachel is praktisch een geweldig apparaat om je huis te verwarmen, met als bijkomend voordeel dat ze er ook nog eens prachtig uitzien. Dit artikel geeft je een aantal redenen om te kiezen voor een gaskachel.

Ten eerste is een gaskachel in tegenstelling tot een die gebruik maakt van hout veel makkelijker in gebruikt. Je hoeft hem bijvoorbeeld nooit bij te vullen. De toevoer van brandstof is bij deze kachel constant. Je hebt nooit last van het vervelende probleem dat je veel gewicht aan hout heen en weer moet sleuren, en ook niet dat je de kachel steeds opnieuw van hout moet voorzien. Dit zorgt er tevens voor dat de woonkamer lekker schoon blijkt.
Een gaskachel heeft qua praktisch gebruik nog meer voordelen: De verbranding is geurloos, waardoor je woonkamer ook ‘’geurvrij’’ blijft als het aankomt op verband hout. Ook geeft gas geen rook af waardoor het glas van de kachel mooi en doorzichtig blijft, je hoeft het dus ook niet schoon te maken.

Ook het comfort is iets dat beter merkbaar is bij een gaskachel, direct nadat je hem opstart kun je al genieten van een oase van warmte. Je kunt de temperatuur ook nog eens zelf instellen en je kunt de haard vaak zelf ook nog eens programmeren. In tegenstelling tot hout kan een gaskachel wel branden zonder enig risico wanneer er niemand thuis is. Je hebt bij een gaskachel dus ook voordeel van de mogelijkheid van de combinatie met technologische ontwikkeling. Je kunt hem vaak op afstand bedienen, en wanneer jij dan in de auto of op de fiets stapt , is terwijl jij onderweg bent de kachel al lekker aan het warmdraaien.

De vlammen van een gaskachel stralen ook veel mooiere kleuren en daarmee ook meer warmte uit. Natuurlijk is het wel zo dat het vuur van brandend hout het mooiste blijft, maar de vooruitgang om dit goed te kunnen nabootsen vordert zich door de fabrikanten steeds verder, en wie weet heb kun je dan ook een prachtige houtvlam nabootsen met een gaskachel.

Net is ook het design van een gaskachel genoemd, een gaskachel ziet er vernieuwend en stijlvol uit. Je hebt mogelijkheid te over wanneer het aankomt op design en daarmee is er voor iedereen dus wel een design gaskachel die het beste bij jou past. In alle lengtes, breedtes, kleuren, soorten maten en vormen. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Het is ook zo dat de meeste kachel en inbouwhaarden die draaien op gas voorzien zijn van een gesloten verbrandingshaard. Dit wil zeggen dat de benodigde zuurstof voor de verbranding van al het gas zich rechtstreeks wordt onttrokken aan de buitenlucht en dus in elk geval niet aan de ruimte van de haard. Dit is belangrijk voor veiligheid en gezondheid, zeker bij geïsoleerde en luchtdichte huizen. Vaak beschikken deze ook over ventilatie, op deze manier wordt dit niet verstoord.
De kleine meerprijs die men betaald door te kiezen voor gas, is het dan ook dubbel en dwars waard!

Bron:  Aannemersspot

Tagged:

Related Posts