Huis

Ga je op jezelf wonen? Dit moet je hebben voor je uitzet

Ga je binnenkort op jezelf wonen of wil je alvast je uitzet verzamelen? Lees dan in dit artikel wat je allemaal moet kopen. Zo heb je straks alvast alles in huis voor je nieuwe woning!

Spullen voor je keuken

Grote kans dat je voor je keuken de meeste spullen moet aanschaffen. Je moet bijvoorbeeld een pannenset aanschaffen. Als je duurzame pannen wilt, kan je het beste kiezen voor een 

keramische wokpan en keramische koekenpannen. Keramiek is namelijk een materiaal wat lang goed blijft. Naast pannen moet je natuurlijk keukenmaterialen hebben om mee te koken, zoals spatels en lepels. Een magnetron is handig om maaltijden van de dag ervoor op te warmen of diepvriesproducten te ontdooien. Daarnaast zijn er veel handige dingen, waarvan sommige essentieel zijn en andere niet. Denk bijvoorbeeld aan een ovenschaal, stoommachine, keukenweegschaal,  tostiapparaat, koffie apparaat, theekoker en staafmixer. Wat jij nodig hebt hangt af van wat je nu ook gebruikt. Sommige mensen maken bijvoorbeeld hun tosti klaar in een pan in plaats van een tostiapparaat. Mors je snel tijdens het koken? Schaf dan ook een kookschort aan.

Soort servies

Qua servies heb je ontbijtborden, dinerborden en soepkommen nodig. Het is ook handig om diepe borden te hebben voor gerechten zoals dahl, curry en pasta. Een diep bord is ook handiger als je een keer op de bank wilt gaan eten. Daarnaast heb je vorken, messen en lepels nodig. Vergeet niet ook kleine theelepels, dessertlepels en taartvorkjes te kopen. Daarnaast heb je verschillende messen nodig, zoals een broodmes. Koop voldoende servies. Het liefst heb je van alles minimaal vier borden, maar nog liever zes. Zo heb je niet alleen genoeg als je visite uitnodigt, maar het is ook handig als je nog niet de afwas hebt gedaan. Koop ook onderzetters voor je pannen, zodat je een heet gerecht op tafel kunt zetten.

Spullen voor je woonkamer

Voor in de woonkamer heb je onderzetters nodig. Zo voorkom je kringen op je nieuwe tafel. Daarnaast is het handig om een dienblad te kopen, zodat je makkelijk drinken kunt brengen naar je gasten. Zo hoef je niet telkens heen en weer te lopen. Sommige mensen laten voor het gemak de suiker en theezakjes in de woonkamer staan. Dit kan je bijvoorbeeld bewaren als je een tafel hebt met een plank eronder. Je woonkamer kan je opfleuren met verschillende (geur)kaarsen en wierrookstokjes.

Koop niet alles meteen. Voor de aanschaf van je woonaccessoires kan je beter een keuze maken als je een beeld hebt hoe je huis eruit ziet. Bovendien willen je vrienden of familieleden nog een leuke housewarming gift voor je kopen. Dat scheelt weer in jouw portemonnee!

Tagged:

Related Posts