Huis

Een duurzaam dak op je woning dankzij sedum

Sedum is een speciaal soort plantje wat vaak op daken wordt geplaatst, het heeft verschillende functies buiten dat het er heel mooi uit ziet. als u ervoor kiest om uw dakgroen te maken met behulp van deze plant, heeft er bovendien niet veel onderhoud aan. Het leuke is wel dat uw dak van kleur kan veranderen zodra de planten gaan groeien en bloeien. We vertellen je graag wat meer over de voordelen van sedum op daken. Daarnaast vertellen we graag wat meer over de mogelijkheden om het zelf aan te leggen of om het juist uit te besteden aan een specialist die dit vaker heeft gedaan.

Voordelen van sedum op uw dak

Zoals genoemd is sedum een klein plantje, een groot voordeel is dat dit landje prima kan overleven in het Nederlandse klimaat. Deze plantjes hebben niet veel water nodig, al hebben we dat natuurlijk genoeg in Nederland. Ze hebben ook niet veel verzorging op andere manieren nodig. Er zijn verschillende soorten sedum plantjes, ze vallen allemaal onder de vetplant, deze is misschien beter bekend bij u. Het plantje is ook zeer geschikt om te gebruiken op een dak omdat het wel kan groeien, hierdoor ziet uw dak er nooit hetzelfde uit, de kleur kan zelfs veranderen!

 

sedum-500x345

Doe het zelf producten om uw dak te maken

Vindt u het ook een goed idee om uw dak groener en milieuvriendelijker te maken? Ga dan op onderzoek uit, bijvoorbeeld via de website van sedumdakexpert.nl, hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Daarnaast is het mogelijk om het helemaal zelf aan te leggen. Al heeft u hier wel wat meer kennis en natuurlijk de juiste materialen voor nodig.

groendak-op-huis-570x345

Laat het aanleggen van een groen dak aan een specialist over

Zie je het niet zitten om zelf het dak op te gaan en om de plantjes aan te brengen? Dat zou goed kunnen want het is een specialistisch proces. Je kan het daarom beter overlaten aan een echte expert die hier al ervaring mee heeft. De experts die bij ons aangesloten zijn geven bovendien 10 jaar garantie op uw nieuwe dak, in die periode kunt u erop rekenen dat uw dak altijd goed blijft.

 

Tagged:

Related Posts