Huis

Duurzame energie in Zaandam

Het is beter voor het milieu, duurzamer en uiteindelijk goedkoper. Met zonnepanelen op het dak van je huis bespaar je op meerdere gebieden. Deze panelen zorgen ervoor dat zonne-energie wordt omgezet in duurzame elektriciteit.  In Zaandam is het mogelijk om deze zonnepanelen te plaatsen. Is het de moeite van de investering waard om in Zaandam zonnepanelen te plaatsen? Hoe ga je hierbij te werk? Waar moet je zoal aan denken als je overweegt om zuinige energie te gaan gebruiken

Zonnepanelen in Zaandam

In Zaandam schijnt de zon erg veel.  Dat komt doordat Zaandam dichtbij de kust ligt. Zaandam is met haar 1600 tot 1650 zonuren per jaar een zeer geschikte plek om optimaal gebruik te maken van zonnepanelen. Gemiddeld genomen zijn mensen met zonnepanelen in Zaanstad al voor 90% zelfvoorzienend in hun energie. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. Investeren in zonnepanelen is op de langere termijn erg voordelig. In Zaandam ligt het rendement gemiddeld op 12,5%. Dat wil zeggen dat je binnen 7 jaar de volledige investering hebt terugverdiend.

Zonnepanelen advies

Voor het plaatsen van zonnepanelen is geen vergunning nodig. Je kunt rechtstreeks naar een winkel toestappen om daar je aankoop te doen. Wel is het daarbij belangrijk dat je eerst informatie  en advies vraagt. Er zijn in Zaandam meerdere leveranciers voor zonnepanelen, Solar Zaanstad. Deze winkels zijn niet alleen de plek om zonnepanelen te kopen, maar ook het adres voor al je vragen. Zij beschikken ook over installateurs, die bij je thuis de zonnepanelen komen plaatsen. Als je handig bent, mag je het natuurlijk ook zelf plaatsen. Het is verstandig om naar verschillende zaken toe te gaan. Zo kun je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Waarin verschillen de aanbieders zoal? Zij verschillen in prijs, in het merk zonnepanelen, in garantieregeling en service.

Tagged:

Related Posts