Huis

Dit wil je weten als je zonwering gaat kopen

Hartje zomer: zelfs in ons kikkerlandje kunnen de temperaturen dan flink oplopen! Vaak zorgt dit voor een broeierig en warm huis en dat wil je natuurlijk niet. De oplossing? Zonwering! Dit is niet alleen een goede manier om al te erge hitte buiten de deur te houden maar zorgt er tevens voor dat je interieur beschermd blijft tegen schadelijke UV-stralen. Ben je van plan jouw huis binnenkort te voorzien van zonwering? In deze blog gaan we in op het onderwerp zodat jij goed voorbereid een keuze kunt maken.

Zonwering: een verzamelnaam voor veel verschillende producten

Zonwering

Als je spreekt over zonwering, is dat eigenlijk te algemeen. Er bestaan namelijk zoveel verschillende producten die onder deze categorie vallen! Het belangrijkste onderscheid om te maken, is dat tussen binnen- en buitenzonwering. Beide namen geven al aan dat het verschil hem zit in de plaatsing van de zonwering. Bij binnenzonwering kun je bijvoorbeeld denken aan producten als jaloezieën of (rol)gordijnen in vele soorten en maten. Hebben we het over buitenzonwering, dan moet je denken aan oplossingen als screens, knikarmschermen of rolluiken.

Hoe duur is zonwering eigenlijk?

Dat zonwering vele voordelen kent, kunnen we allemaal wel beamen. Of je uiteindelijk ook daadwerkelijk overgaat tot aankoop hangt echter wel af van meerdere factoren. Een belangrijke factor is natuurlijk de prijs. Helaas is het onmogelijk om een precieze prijsaanduiding te geven voor zonwering. Er zijn zoveel verschillende soorten zonwering, vaak ook precies aangepast op jouw woning, dat de uiteindelijke prijs volledig afhangt van jouw situatie. Gordijnen zijn een van de goedkopere opties in zonwering. Kies je een kant-en-klaar gordijn dan ben je soms slechts 20 euro kwijt. Knikarmen met een uitvalscherm zijn daarentegen juist prijziger. Als je hiervoor kiest, kan de uiteindelijke prijs tot in de honderden euro’s oplopen. Zonwering van hoge kwaliteit gaat echter wel lang mee en is een mooie toevoeging aan je huis: het is dus een goede investering.

Zelf plaatsen of een specialist inschakelen?

Als je eenmaal hebt bedacht welk type zonwering je wilt kopen, blijft de vraag natuurlijk nog wie het gaat plaatsen. Als je zelf handig bent, kun je er natuurlijk voor kiezen dit zelf te doen. Vaak kiezen mensen er echter toch voor om een specialist in te schakelen wanneer het gaat om een complexer type zonwering. Een rolgordijn ophangen is relatief gemakkelijk, maar wanneer er zware knikarmen en schermen bij komen kijken wordt het al lastiger. Veel aanbieders kunnen zonwering ook monteren, dus maak hier gebruik van wanneer je het niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan.

Bron: zonwering Utrecht

Tagged:

Related Posts