Huis

De slowcooker: onmisbaar in de keuken

Economisch goedkoop, makkelijk in gebruik en uitzonderlijke prestaties; dat is waar het om draait bij een slowcooker en waarom het eigenlijk onmisbaar is in elke keuken van ieder huis. Hier bij huis-en-tuinen.nl leggen we je uit wat een slowcooker precies is en hoe het werkt.

Weinig moeite

Ooit ontwikkelt voor huisvrouwen die overdag moesten werken maar toch ’s avonds het eten klaarmaken voor het gehele gezin is de slowcooker er nu voor iedereen. Wat niet verandert is dat een slowcooker erg makkelijk in gebruik is en weinig tijd kost. Het enige dat tijd kost is de voorbereiding en dat kan binnen 10 minuten gedaan worden. Wat je ook doet met de slowcooker; het is geschikt voor iedereen die weinig tijd heeft om iets lekkers te koken.

Design

Het design van de slowcooker is meestal eenvoudig. Het is een keramische pot in een apparaat met een verwarmingselement. De pot wordt opgewarmd waardoor de maaltijd langzaam verwarmd wordt. De warmte wordt in de pot opslagen met behulp van een deksel. De slowcooker is in verschillende kleuren te koop maar zwart is de populairste kleur volgens vergelijker Cookslow.nl.

Opties
De slowcooker heeft niet veel opties nodig. De basis varianten van de slowcooker beschikken over drie standen; laag, hoog en warmhouden. Dit is eigenlijk het enige dat je echt nodig hebt. Een timer is handig zodat het eten automatisch overschakelt naar de warmhoudstand. Je kunt het echter ook handmatig overschakelen.
Smaak
De smaak is uiteraard waar het om draait bij langzaam koken. Doordat de maaltijd langzaam gaar wordt blijft de smaak bewaard. Door de mix van ingrediënten in het eigen sap te laten garen voor meerdere uren trekken de smaken erin waardoor je een diepe smaak krijgt. Bakken, frituren en wokken kunnen deze smaken niet evenaren. De lekkere smaken zijn juist waar het om draait bij de slowcooker. Het kost wat meer tijd om te koken maar aan de andere kant minder moeite, zo werkt de slowcooker.

Tagged:

Related Posts