Huis

De magie van Marokkaanse verlichting

Beste lezer jullie weten wel dat ik vrij reislustig ben. Ik was vorige vakantie in Marokko. Dit land had ik nog nooit aangedaan. Maar zoals ze zeggen I saved the best for last, vermoed ik, want het was een onvergetelijke ervaring. Kijk als interieur ontwerper besteed ik natuurlijk extra aandacht aan stijl in de huizen. Ook op dit vlak was de vakantie in Marokko een zeer inspirerende ervaring.

Ik zag namelijk in de hotels waar ik verbleef zeer inspirerende interieur. Wat me met name opviel waren de tapijten. Dat noemen ze ook wel Berber vloerkleden. De kussens en poefs die waren zeer fraai zeer kleurvol. Maar wat me meest bijbleef waren de schitterende lampen en verlichting.

Ik heb een stuk of 3 lampen gekocht op de markt van Casablanca. Eentje hangt nu reeds in onze woonkamer. De lampen waren vrij goedkoop. Zeker als je in overweging neemt dat het hier gaat om handwerk, om vakwerk, echt unieke lampen.

Ik ben echt aangestoken door het Marokkaanse lampen virus. Ik wilde nog meer lampen, ook voor in de keuken en de eetkamer. Dus ik ging een beetje kijken op het internet. Toen kwam ik Ghalia tegen een webwinkel die zich daar in specialiseert. Hier vind je alle Marokkaanse hanglampen van Ghalia. Mijn voorkeur gaat uit naar model Ayane XL. Die heb ik dan ook besteld. Lekker grote lamp. Prachtige licht projectie. Een aanrader wat mij betreft.

Voor in de keuken heb ik dan een tafellamp besteld. Voor de handigheid, hier vindt men alle Marokkaanse tafellampen. Ik koos uiteindelijk model Magdy. Ook met deze aankoop ben ik zeer tevreden. Op dit moment hebben we Marokkaanse lampen in vrijwel ons hele huishouden, dus het is echt genieten bij ons thuis. We krijgen de laatste tijd vaker vrienden over de vloer. Ik heb ze ook aanbevolen om eens naar die site van Ghalia te gaan of nog beter af te reizen naar Marokko.

Tagged:

Related Posts