Huis

De kenmerken van een houten vloer

Lees hier over de kenmerken van een houten vloer uit Tilburg en de vele voordelen wat het heeft. Een houten vloer is alles behalve nieuw. Integendeel want voordat er betonvloeren met vloerbedekking kwam, was er alleen maar de houten vloer. Nu kunnen we kiezen, en over een betonvloer een houten vloer oftewel de parketvloer leggen, is het overwegen waard. Dit vanwege de kenmerken van een houten vloer.

Hout is geen laminaat

Dit is geen blog tegen laminaat. Dat zou niet goed zijn, want laminaat is een leuke vinding. Laminaat is een paneel MDF met daarop de look van drie planken met daarover een harde transparante laag. Maar waar deze blog wel over gaat is dat hout voordelen heeft. Dit ook t.o.v. laminaat. Een voordeel van laminaat t.o.v. hout is dat de investering wat lager kan zijn. Mocht je voor een project tijdelijk een eikenhouten vloer nodig hebben, dan voor die tijd laminaat met eikenlook wegleggen is dan interessant vanwege de lage prijs. Is het voor een lange tijd, dan heeft een parketvloer alleen maar voordelen vergeleken bij laminaat. Dit vanwege de kenmerken van een houten vloer.

Hout is levend materiaal

Dat een houten plank eerst een boom is geweest, weten we allemaal. In plavuizen en tapijt heeft nooit echt leven gezeten mits het om een echt wollen tapijt gaat. Hout is een levend materiaal staat dan ook in een andere context. Anders dan andere vloerbedekking wordt een houten vloer door de jaren steeds mooier. Nieuw is een houten vloer mooi, maar zodra de vloer door de jaren gaat leven wordt het steeds boeiender. In best veel openbare ruimtes zijn oude houten vloeren te zien. Bijvoorbeeld in horecagelegenheden, of tijdens open dagen van kastelen, molens, en soms kerken. Dan zie je een houten vloer die daar al tientallen jaren ligt, misschien in die molen al eeuwen. Dan valt je op hoe mooi een vloer kan zijn omdat het lang in gebruik is. Dat het leeft is misschien wel één van de duidelijkste kenmerken van een houten vloer.

Goed voor het milieu

Steeds meer komen we erachter dat producten duurzaam moeten zijn. Dat geldt ook voor vloerbedekking, iets op de vloer leggen wat je na tien jaar naar de milieustraat kan brengen is niet goed voor het milieu. Één van de kenmerken van een houten vloer is dat het lang meegaat, en dat het daarom duurzaam is en goed voor het milieu. Voor het onderhoud van een houten vloer zijn er goede producten die het milieu niet belasten. Investeren in een houten vloer is het overwegen waard. Het is mooi, tijdloos, warm en huiselijk. Dit zijn de kenmerken van een houten vloer.

Tagged:

Related Posts