Huis

De juiste kinderlampen

Kinderen slapen ’s avonds vaak graag met een lampje aan. We kennen de verhalen allemaal wel: monsters onder het bed, enge dingen in de schaduwen en van alles in de kast. Om een kind rustig te laten slapen maken we vaak gebruik van een nachtlampje, een klein sfeervol lampje dat net genoeg licht geeft om het kind rustig te laten slapen maar niet teveel licht geeft om het slaapritme te verstoren. Het is namelijk zo dat een te felle lamp het onderbewuste slaapritme kan verstoren, waardoor het kind in kwestie minder rust krijgt dan eigenlijk zou moeten.

Nachtmerries bestrijden

Mocht nu zo zijn dat uw kind last heeft van nachtmerries of ’s avonds moeilijk in slaap komt, dan zijn er enkele factoren waar u dus op moet letten bij het uitzoeken van kinderlampen. Deze soort lampen hebben in essentie veel weg van sfeerverlichting, daar ze meer een ambiance van veiligheid of warmte moeten geven dan dat ze echt een ruimte behoren te verlichten. U kunt er dus ook voor kiezen om een leuk lichtsnoer op te hangen wat u vervolgens kunt dimmen tot een sfeervolle helderheid.

Gevoelig voor het donker

Kinderen zijn zeer gevoelig voor dingen die in het donker gebeuren, en geef ze eens ongelijk. Zolang de wereld nog een grote, onbekende plek is, is het ook ongelooflijk spannend. Maar met de juiste kinderlampen kunt u deze angsten wegnemen en het kind een heerlijke nachtrust geven. Daarnaast zult u ook beter slapen, aangezien u niet meer midden in de nacht gewekt wordt door een bevende kleine die vraagt of ‘ie in bed mag komen liggen. Benader de lampen in de kinderkamer als sfeerverlichting en u zult een breed aanbod van keuzes krijgen. Wellicht kunt u samen met uw kind iets uitzoeken wat hij of zij het leukste of veiligste vindt?

Tagged:

Related Posts