Huis

Bouwkundige keuring: wanneer inschakelen?

Een bouwkundige keuring is essentieel voor zowel de verkoper als de koper van een huis. Het maakt niet uit of je misschien in de toekomst wenst om een renovatie uit te laten voeren, een uitbreiding wenst te maken aan jouw bestaande woning, of wilt aantonen dat de staat van jouw woning van hoge kwaliteit is, een bouwkundige keuring is een essentieel onderdeel om jouw verkoop of aankoop succesvol uit te voeren.

Wat is een bouwkundige keuring?

Er ontstaat soms verwarring tussen de betekenis van een keuring en een bouwvergunning. Een bouwvergunning is een vergunning die wordt verstrekt door een lokale autoriteit die toestemming geeft om jouw bouwplannen uit te laten voeren. Een bouwkundige keuring is echter een andere zaak. Deze keuring controleert dat de constructie van een woning overeenkomt met de bouwvoorschriften die men opstelt. Voordat jij jouw verkoop of aankoop af gaat ronden, moet jij weten of de woning werkelijk op de markt staat voor de juiste prijs.

Waarom moet jij een bouwkundige keuring gebruiken?

De voorschriften en regels die zijn opgelegd zijn vrij complex. Als jij niet bekend bent binnen de wereld van de bouw, kan dit deel veel tijd in beslag nemen. Een woning kan namelijk van de buitenkant er nieuw ogen, terwijl de constructie langzaam aan het verrotten is. Alle kleine gebreken die in een constructie te vinden zijn, kunnen een invloed hebben in jouw keuze. Als jij er dankzij de keuring achter komt dat de woning over een paar jaar al renovatiewerk nodig heeft, betekent het dat jij voor jezelf moet bepalen of dit binnen jouw budget past. De keuring is daarnaast niet alleen ideaal om transparantie te krijgen voor de koper, maar ook voor de verkoper. Een verkoper die een bouwkundige keuring toevoegt aan zijn woning, is een verkoper die eerlijk en betrouwbaar overkomt.

Is een bouwkundige keuring het geld waard?

De meeste mensen die een woning kopen, willen hun geld investeren in een woning die hun zorgen wegneemt en een woning waar ze jarenlang van kunnen genieten. Niets is meer stressvol dan al jouw spaargeld in een woning te stoppen om er daarna achter te komen dat je daar nog een flink bedrag bovenop moet leggen om problemen in de constructie op te lossen. Een keuring is een must om een verkoop soepel te laten verlopen en minder vertraging te veroorzaken. Een bouwkundige expert is er om jou te helpen en om jou advies te geven. Het gebruiken van een keuring lijkt op het eerste ook een niet zinvolle investering, maar het zal op de lange termijn zeker zijn vruchten afwerpen.

Het vinden van een bouwkundige keuring in jouw buurt

Zodra je besluit om jouw geld te investeren in een bouwkundige keuring, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een betrouwbare partner. Het is namelijk belangrijk dat de keuring wordt uitgevoerd door een specialist, om er zeker van te zijn dat alle resultaten accuraat zijn. Een van deze experts kan je vinden bij Schippers Bouwconsult. Bij Schippers Bouwconsult zijn ze zeker van hun zaak en kan jij de keuring met een gerust hart overlaten.

Tagged:

Related Posts