Huis

Bijenbekjes, wat is het?

Door het gebruik van kleine bijenbekjes voorkom je grote problemen, want zo mag je de aanwezigheid van ongedierte in je huis best noemen. En het gebruiken van bijenbekjes ter voorkoming dat ongedierte je huis binnendringt is noodzakelijk omdat het al via de kleinste openingen hun weg naar onze woonkamer weten te vinden. Hoewel dit door iedereen als onwenselijk beschouwd wordt, wist men lange tijd niet wat men eraan kon doen en werd het feit dat ongedierte je huis binnen kon dringen geaccepteerd. Het was niet anders. Sinds de bijenbekjes er zijn, weten we echter we beter.

Houd ongedierte buiten de deur
Bijenbekjes zijn uitgevonden om ongedierte buiten de deur te houden. Ook de muis dus, die vaak al aan een stootvoeg genoeg had om naast je op de bank te kunnen zitten. Zoals iedereen weet heeft elk goed gebouwd huis op een aantal plaatsen een aantal open, verticale voegen. Deze voegen zijn noodzakelijk om zo de spouwmuurventilatie te bieden en met de voegen kan bovendien opgehoopt vocht afgevoerd worden.

Alsof de voeg gewoon doorloopt
De open, verticale voegen bleken voor ongedierte een soort van toegangsdeur met rode loper voor je huis, waar ze vervolgens op elk hun eigen wijze voor de nodige schade en voor overlast zorgden. Met de onverslijtbare bijenbekjes van roestvrijstaal is dit voorgoed verleden tijd. En door weerkaatsing lijkt het zeker van een afstandje alsof de voeg gewoon doorloopt en is het bijenbekje amper zichtbaar.

Plaatsing na het voegen
Bijenbekjes kun je tijdens de metselwerkzaamheden voor een nieuw huis plaatsen, nog gemakkelijker is om dat achteraf te doen. Bovendien is het dan toch ook behoorlijk voordeliger. Het mooiste resultaat creëer je als de revolutionaire bijenbekjes net voor het voegen geplaatst worden. Dan namelijk heeft de voeger geen hinder van de open stootvoeg en kan ook het rooster naadloos aansluiten. Het is echter zelfs mogelijk om de bijenbekjes nadat er gevoegd is te plaatsen. En het mooie is, je bent er niet eens gereedschap voor nodig. Gewoon met je handen druk je het bijenbekje in de open voeg. Kind kan de was doen en de breedte van het bijenbekje past zich automatisch aan, ook in het geval er sprake is van een scheve voeg.

Eenvoudig met je handen te plaatsen
De snelste en goedkoopste manier is om de bijenbekjes achteraf te plaatsen. Door het achteraf plaatsen van het bijenbekje voorkom je ook dat de werkzaamheden van de metselaar vertraging oplopen of dat er later alsnog roosters geplaatst moeten worden, met allerlei extra inspanningen van dien. Bijenbekjes zijn beduidend eenvoudiger te plaatsen dan roosters van kunststof, en ook dat maakt dat de bijenbekjes een stuk goedkoper zijn.

Dubbele borging
Bijenbekjes gebruiken dus voortaan om ongedierte te voorkomen. De kleine maar fijne bijenbekjes zijn gemakkelijk te plaatsen zonder gereedschap. Verder biedt een bijenbekje dubbele borging en past het zich bovendien aan elke voeg aan. Het plaatsen van een bijenbekje is een duurzame oplossing en bovendien ook een fraaie oplossing. Geen huis wordt minder mooi door het plaatsen van deze verrassend veelzijdige bijenbekjes.

Tagged:

Related Posts