Huis

Beton ciré is een zeer veelzijdig product

Beton ciré is een van origine Frans product. Als je het letterlijk gaat vertalen, dan is het ‘geweven beton’. Nadat cementmortel is gedroogd en afgewerkt, ontstaat een wat steenachtige stuc en dat is wat uiteindelijk beton ciré is. Deze vloer kent een unieke samenstelling en je hebt met dit product verschillende mogelijkheden. Ondertussen is wel duidelijk dat het een ideaal product is voor ongeacht welke ruimte dan ook in je huis. Beton ciré gebruik je op de grond en aan de wand.

Soms is het resin al opgenomen in het poeder

Een cement- of betonachtig poeder wordt vermengd met een resin. Soms moet resin aan de poeder toegevoegd worden, in andere gevallen is resin al opgenomen in de poeder. In dat laatste geval hoeft alleen nog maar water toegevoegd te worden. Resin zal vervolgens als het ware samensmelten met de beton ciré poeder. We praten hier overigens over een flinterdun product. Want kies je voor beton ciré, dan heb je het over een totale dikte van tussen de 2 en de 3 millimeter. Het voordeel van het gebruik van dit product is wel de veelzijdigheid. Je gebruikt het op zo goed als elke ondergrond. Het maakt dus niets uit of dat nou gips is, of er sprake is van oud-tegelwerk, hout, wedi plaat of beton.

Beton ciré, vooral een zeer veelzijdig product

Nog een voordeel is dat je door gebruik van dit flinterdunne product is dat het van alles uit kan stralen. Je kunt kiezen voor een glad oppervlak, andere prefereren weer de tadelakt stijl. En zo creëer je met dit product zowel een landelijke als een meer trendy stijl. Het tekent de veelzijdigheid van het product en verklaart meteen ook een deel van de populariteit van beton ciré.

Vergelijkbare producten van veel minder kwaliteit

Nog een voordeel? Kijk maar eens naar de kleuren. Er is een breed palet aan kleuren beschikbaar. Van zichzelf is de poeder wit of grijs. Door heel simpel pigment toe te voegen in de droge stof ontstaat precies die kleur die jij wenst. De kleur is wat men ook wel een door-en-door-kleur noemt. Dat betekent weer dat de kleur niet zal slijten. Het is belangrijk dat je goed checkt of je met het originele product te maken hebt. Door het succes van beton ciré zijn er een soort van vergelijkbare producten op de markt gekomen. Ze lijken dan wel op het origineel, maar worden veel goedkoper aangeboden. In de praktijk echter blijkt het dan een surrogaat van veel minder kwaliteit.

Bruizt | Gietvloeren, betonlook vloeren en design badkamers.

Unieke samenstelling en breed kleurenpalet

Het is de unieke samenstelling, het feit dat het past bij elke stijl en het brede kleurenpalet dat dit product ondertussen erg populair maakt. Je ziet het niet alleen bij de mensen thuis, maar ook steeds meer bij bedrijven en in showrooms. De beton ciré vloer koppelt functionaliteit en uitstraling en dat is iets wat steeds meer particulieren en bedrijven graag willen. Daarom zie je het terug op steeds meer vloeren en de verwachting is dan ook dat de rek nog lang niet uit dit product is.

Tagged:

Related Posts