Huis

Alles wat je moet weten over de verschillende hypotheekvormen

Om een woning te kunnen financieren sluiten veel toekomstig woningbezitters een hypotheek af. Mensen hebben doorgaans niet voldoende spaargeld om een woning in een keer te kunnen betalen! Daarbij wil je mogelijk nog budget overhouden voor een verbouwing of renovatie binnen het pand. Gelukkig zijn er verschillende kredietverstrekkers, die je aan een hypotheek kunnen helpen. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de meest geschikte hypotheek voor jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan je financiële plannen voor de korte- en lange termijn. In dit artikel lees je hier meer over!

Verschillende hypotheekvormen bij kredietverstrekkers

Kredietverstrekkers bieden hypotheken in verschillende vormen aan. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil tussen een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek. Het type hypotheek bepaalt op welke manier deze moet worden afgelost. Bij de ene hypotheek betaal je aan het begin een relatief hoge aflossing. Daar waar je bij andere soorten hypotheken juist op termijn meer gaat betalen. Ook een combinatie van verschillende hypotheekvormen behoort vaak tot de mogelijkheden. Bekijk hier een uitgebreide uitleg van de verschillende soorten hypotheken die je af kunt sluiten bij de aankoop van een nieuwe woning.

Adviesgesprek over hypotheken aanvragen

Zeker bij het afsluiten van een eerste hypotheek is het verstandig om je te laten adviseren over de mogelijkheden. Wanneer je denkt aan gezinsuitbreiding of een trouwerij, zullen de komende jaren erg duur zijn. Om te voorkomen dat je niet meer rond kunt komen aan het eind van de maand, kan het slim zijn om eerst relatief weinig af te lossen. Andersom kan je ook van plan zijn om termijn minder te gaan werken. In zo’n situatie wil je juist direct veel aflossen, zodat je het op termijn wat rustiger aan kunt doen. Een hypotheekadviseur kan met je meedenken over de meest geschikte hypotheek bij je plannen voor de toekomst.

Tagged:

Related Posts