7 redenen om een slimme thermostaat te installeren

De slimme thermostaten van vandaag zijn niet alleen bedieningspanelen voor uw verwarming en airconditioning, deze thermostaten zijn uitgerust met wifi, sensoren, geavanceerde algoritmen en nog veel meer. Is een slimme thermostaat nu ook de beste thermostaat? Dit is hoe deze nieuwe functies u als huiseigenaar ten goede komen en waarom u zou moeten overwegen om zelf naar een slimme thermostaat te upgraden.

Reden 1: Geld besparen op energierekeningen

Een slimme thermostaat is nauwkeurig en informatief. Met behulp van de handleiding en de energiebesparende tips die slimme thermostaten bieden, kunt u een schema maken met de juiste temperatuurzones om zo geld te besparen op de energierekening. De Nest thermostaat voorspelt dat u ongeveer 10-12% bespaart op verwarmingskosten en 15% op koelingskosten. Andere slimme thermostaten hebben vergelijkbare projecties.

Reden 2: Bewegingssensoren

Een slimme thermostaat is uitgerust met sensoren die detecteren wanneer mensen in huis zijn en actief zijn. Hierdoor kunnen ze de tijden noteren waarop u en uw gezin thuis zijn (ochtenden, avonden, enz.) en wanneer u weg bent, wat helpt bij het plannen.

Reden 3: Langdurig leren

Thermostaten, zoals de slimme thermostaat van Nest, hebben ingebouwde leerfuncties. In combinatie met hun sensoren kunnen ze “leren” wanneer mensen actief zijn en wanneer verwarming / koeling ingeschakeld moet zijn. Vervolgens kunnen ze hun eigen schema’s dienovereenkomstig wijzigen. Dit helpt tijd te besparen bij de eerste programmering en bij het verschuiven van schema’s naarmate de seizoenen veranderen.

Reden 4: Afstandsbediening vanaf uw telefoon

Bovendien wordt een slimme thermostaat geleverd met een app die u downloadt op mobiele apparaten. Als gevolg hiervan kunt u met deze apps de thermostaat overal controleren waar u internetverbinding heeft en indien nodig de temperatuur wijzigen. Het is handig als u tijdens het werk of op vakantie wijzigingen moet aanbrengen.

Reden 5: App-gebaseerde planning met slimme thermostaat

Naast de langeafstandsbesturing kunt u met slimme thermostaten ook verwarmings- / koelingsschema’s rechtstreeks vanuit de app maken. Hierdoor is dit niet alleen eenvoudiger dan het indrukken van knoppen op een bediening, maar zorgt het ook voor meer flexibiliteit.

Reden 6: Energieverbruik bijhouden

Een slimme thermostaat geeft ook energierapporten over hoeveel stroom u verbruikt. Ze laten ook zien hoe uw energieverbruik in de loop van de tijd is veranderd en hoeveel dit u waarschijnlijk zal kosten. Als gevolg hiervan worden deze rapporten meestal gebundeld met tips over hoe u temperaturen kunt aanpassen om ook geld te besparen.

Reden 7: Compatibiliteit met andere slimme apparaten

Platforms voor slimme apparaten blijven groeien in compatibiliteit. En dat betekent dat uw slimme thermostaat verbinding kan maken en informatie kan uitwisselen met een groeiend aantal andere thuisapparaten. Slimme luchtbevochtigers en luchtreinigers kunnen bijvoorbeeld worden bediend met de thermostaat als ze zich op compatibele platforms bevinden.

Tagged:

Related Posts