Huis

6 Trap Veiligheidstips om te voorkomen dat je uitglijdt, struikelt en valt

Trappen worden al vanaf de oudheid gebruikt en het belang van de trap blijft ook in de 21e eeuw hetzelfde. Het zijn heel gewone loopvlakken in de meeste werkplaatsen, wooncomplexen en individuele woningen.

De trap is een belangrijk onderdeel van een gebouw dat helpt bij het pendelen tussen verdiepingen en dak. Onjuist ontworpen trappen kunnen valpartijen veroorzaken die tot ernstige verwondingen of ongevallen kunnen leiden als de nodige richtlijnen niet goed gevolgd worden. Een combinatie van gebreken in ontwerp, verlichting, onderhoud en andere zijn meestal de boosdoeners bij uitglijden, struikelen en vallen van trappen.

Laten we eerst enkele basisonderdelen ervan begrijpen. Een trap bestaat gewoonlijk uit:

– Laadvlak

– Leuning of trapleuning systeem

– Treden (Stootbord & trede) – Een trede is samengesteld uit trede en tredebord. Het loopvlak is het horizontale bovenvlak dat onder de voeten drukt. Het stootbord is het verticale gedeelte tussen elke trede op de trap

Om vallen of ongelukken door trappen te voorkomen, volgen hieronder enkele informatieve tips voor een veiliger ontwerp, onderhoud en gebruik van trappen enz:

1. Optimaliseer het ontwerp van stootborden en treden

Struikelingen en valpartijen die zich voordoen bij het opgaan van een trap worden vaak toegeschreven aan variatie in het stootbord, het loopvlak. De hoogte van traptreden moet maximaal 7 inch en minimaal 4 inch zijn & de diepte van het loopvlak moet minimaal 10 mm zijn.

Idealiter moeten alle afmetingen van trede en stootbord over de hele trap gelijk zijn. Als we een trap gebruiken, hebben we de neiging steeds weer dezelfde treden te volgen tot we op een effen oppervlak komen. Zorg er dus voor dat er geen ongelijke treden in je trap zijn en dat alle treden van dezelfde afmetingen zijn.

Uitgelicht: Antislip strip trap wit

2. Verwaarloos trapleuningen of leuningen niet

Trapleuningen en leuningen zijn voor heel verschillende doeleinden nodig. Trapleuningen beschermen voetgangers tegen vallen van de rand van de trap of van bordessen, terwijl leuningen voetgangers helpen hun evenwicht te bewaren en houvast bieden bij het op- en aflopen van trappen. Ze verminderen de kans op een val sterk, ze zijn dan ook sterk aan te bevelen, ongeacht het aantal treden.

Je moet roestvast stalen leuningen installeren die slipbestendig zijn, want ze kunnen je de grootste steun bieden en ze vergen minder onderhoud. En, als je al leuningen hebt, controleer dan de functionaliteit ervan.

3. Elimineer struikelgevaar

Ten eerste kan dit gebeuren door duidelijk niveauverschil op de overgangszone tussen de ingang van de trap en andere bijbehorende ruimte op kantoor of in de individuele woning of lobby in het wooncomplex. Ten tweede hebben we de neiging veel voorwerpen rond trappen te bewaren die groot struikelgevaar vormen. Hier zijn er een paar om op te letten:

Als elektrische snoeren open gelaten worden, gebruik dan wat plakband om elektrische snoeren langs de plinten vast te pinnen, zodat ze uit de weg liggen.

Meubels in de buurt van of op de bordessen moeten herschikt worden om de paden vrij te houden.

Berg niets op de trap op, ook niet tijdelijk. Er is weliswaar een overvloed aan decors die je trap esthetischer kunnen maken, maar bedenk dat het allemaal het risico op vallen verhoogt.

Tip: Antislip rubber trap strip zwart

4. Geef de voorkeur aan een antislip oppervlak

Dit is een van de belangrijkste factoren die ongelukken kunnen voorkomen. De trap moet gemaakt zijn van antislip materiaal, anders kan hij gevaarlijk zijn, vooral voor kinderen en ouderen. Je kunt het risico van uitglijden verminderen door antislip materialen te gebruiken in de traptreden en de bordessen.

Mensen gebruiken vaak antislip materialen op de voorrand van de treden om uitglijden te voorkomen. Slipwerende of antislip tapes zijn ook verkrijgbaar en je kunt ze op je trap gebruiken.

Tagged:

Related Posts