Huis

5 Tips om je eerste woning te verbouwen

Het is zover: je hebt je eerste woning. Hoewel het super leuk is om in je eerste woning te gaan wonen, kan het vaak een flinke klus zijn voor het zover is. Meer dan eens moet er nogal wat gebeuren aan je woning voordat je er in kan trekken. Wij hebben vijf tips om jouw eerste woning te verbouwen, zodat je er snel in kan.

Verbouw eerst wat écht moet: ga een puinbak huren

Begin met het verbouwen van gebreken die ervoor zorgen dat je écht niet comfortabel kunt wonen. Wanneer het tocht kun je bijvoorbeeld beginnen met isoleren en renoveer een keuken of badkamer die niet meer functioneel is. Kleine reparaties die niet echt nodig zijn hoef je niet direct mee te nemen. Dit kan later ook, bijvoorbeeld als je weer meer geld hebt gespaard. Wanneer er veel gesloopt wordt bij het verbouwen van je eerste woning is een puinbak huren handig. Een puinbak huren zorgt ervoor dat het puin in één keer afgevoerd kan worden. Zo zit je niet langdurig in de troep.

Pas uiterlijkheden aan jouw smaak aan

Voordat je jouw meubilair in jouw eerste woning zet kun je al veel aan de sfeer veranderen. Zo kun je de muren gemakkelijk verven of behangen wanneer er nog niet veel meubilair staat. Ook de vloer vervangen is gemakkelijker voordat je al jouw spullen in je woning hebt gezet.

Meubels verplaatsen en tv ophangen

Wanneer je een gemeubileerde woning hebt kun je experimenteren met de opstelling van de meubels. Soms is het niet nodig een eerste woning helemaal te verbouwen en is een andere indeling al voldoende om ervoor te zorgen dat jij je thuis voelt. Een tv ophangen op de door jouw gewenste plek zorgt dan voor de finishing touch. Ook wanneer je een ongemeubileerde woning hebt kan het vinden van een goede inrichting jouw woning al in een thuis veranderen. Zo kun je uiteindelijk ook jouw tv ophangen op de perfecte plek.

Huis huren Rotterdam en verbouwen?

Een huis huren in Rotterdam en wil je gaan verbouwen? Let dan een beetje op. Bij een huis huren Rotterdam mag je namelijk niet zonder meer gaan verbouwen. Grote veranderingen aanbrengen in een huurwoning kan niet zomaar. Overleggen met je huisbaas is daarom van cruciaal belang voordat je je eerste woning gaat verbouwen. Als er echte gebreken zijn is er vaak wel wat te regelen met de huisbaas. Een nieuwe vloer of het verven van de muren mag vaak wel, maar houd er dan rekening mee dat de verhuurder kan eisen dat je de woning bij vertrek weer in de originele staat terug brengt.

Creëer sfeer met kamerplanten

Na het verbouwen van je eerste woning zit het er bijna op. Alles is nu naar wens ingericht en gerenoveerd. Om het echt in een thuis om te toveren kun je accessoires en kamerplanten neerzetten. Met sfeervolle kaarsen, een paar foto’s aan de muur en een paar mooie kamerplanten ziet jouw woning er gelijk een stuk gezelliger uit! Nu kun je uitgebreid op de bank gaan zitten en genieten van jouw eerste woning!

Tagged:

Related Posts