Zo zorg je voor een hogere productiviteit tijdens warme zomerdagen

Warme zomerdagen zijn heerlijk, vooral als je niet hoeft te werken. Als je gewoon moet werken, kan je productiviteit een behoorlijk stuk lager zijn als het warm is. En dat is natuurlijk heel vervelend! Als werkgever is het niet fijn om te merken dat het werkplezier van je werknemers daalt, en dat bovendien de productiviteit minder wordt. Maar er zijn een aantal dingen die je als werkgever kunt doen om de productiviteit van je werknemers te verhogen. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Versoepel de kledingvoorschriften

Heb je een heel zakelijk kantoor met vrij strenge kledingvoorschriften? Als het warm is, voelen je werknemers zich waarschijnlijk oncomfortabel in blazers en stropdassen. Daarom kan het slim zijn om de kledingvoorschriften wat te versoepelen. Een lichte pantalon met een linnen overhemd is ook nog best netjes, en het is een heel stuk comfortabeler dan een pak met een stropdas.

Flexibele werktijden

Ook kun je wat flexibeler zijn in de werktijden. Laat werknemers bijvoorbeeld eerder beginnen en ook weer eerder naar huis gaan, zodat ze nog kunnen genieten van het lekkere weer. Verder kun je bijvoorbeeld toestaan dat werknemers een dag in de week thuis mogen werken, of dat ze op vrijdagmiddag eerder naar huis mogen als ze maandag tot en met donderdag iets langer doorwerken. Deze flexibiliteit werkt ook mentaal goed, omdat werknemers zich zo meer gewaardeerd voelen. Zelfs het korter maken van werkdagen kan de productiviteit alleen maar verhogen!

Ramen openen met horren

Als het buiten veel te warm is, is het niet lekker om de ramen open te zetten. Zo haal je namelijk alleen maar warme lucht naar binnen. Maar als het binnen warmer is dan buiten, is het heerlijk om de ramen wagenwijd open te zetten. Zo koelt het binnen een beetje af en komt er lekkere frisse lucht naar binnen, wat de productiviteit van je werknemers kan verhogen. Zorg wel voor horren voor de ramen, want van vervelende zoemende insecten kan de productiviteit weer minder worden. Horren houden deze insecten tegen, waardoor je de ramen zorgeloos open kunt zetten. Als je openslaande deuren in je kantoor hebt, kun je ook kiezen voor een deurhor.

Stimuleer om genoeg te drinken

Ook genoeg water drinken kan de productiviteit verhogen. Als je goed gehydrateerd bent, kun je je goed focussen en hard werken. Stimuleer je werknemers daarom om genoeg water te drinken. Zet bijvoorbeeld een waterkoeler weg, zodat je werknemers zelf makkelijk een glas water kunnen pakken. Als je je werknemers comfortabel houdt en je werkplek gezond, zul je merken dat de productiviteit hoog blijft.

Tagged:

Related Posts