Zo houd je ongedierte buitenshuis

Ongedierte in huis is heel vervelend. Als je vliegen, muggen of andere insecten in huis hebt, kun je hier behoorlijk gek van worden. Ook mieren, zilvervisjes en fruitvliegjes zijn heel vervelend. Natuurlijk wil je hier zo snel mogelijk vanaf komen, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Er zijn een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat insecten je huis niet eens binnendringen. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Ruim al je afval meteen op

Op voedselresten kunnen ontzettend veel insecten afkomen. Daarom is het belangrijk om je afval altijd meteen op te ruimen. Laat dus nooit voedselresten in de keuken slingeren en check regelmatig of er echt nergens restjes achtergebleven zijn. Het is het beste om afval meteen buiten in de container weg te gooien. Ook vuilniszakken en afvalbakken zijn broedplaatsen voor ongedierte, zorg er dus voor dat deze nooit achterblijven in je huis. Daarnaast is het belangrijk om nooit rottend fruit in je huis te hebben. Check de fruitschaal regelmatig op rottend fruit en eet het tijdig op. Ook is het het best om voedsel in afgesloten verpakkingen te bewaren.

Houd je huis schoon

Verder is het belangrijk om je huis schoon te houden. Er kunnen zich al snel kruimels ophopen in kieren in je huis, maar ook dit zorgt voor veel ongedierte. Maak kieren, hoeken en spleten dus regelmatig schoon om er zeker van te zijn dat zich hier geen voedselresten meer bevinden. Laat ook borden en bestek nooit vies op het aanrecht staan. Was de vaat direct af of zet het in de vaatwasser. 

Voorzie je ramen van vliegenramen

Zet jij de ramen in je huis graag wagenwijd open? Frisse lucht is heel goed voor de luchtkwaliteit in je huis, maar tegelijkertijd is een open raam de perfecte mogelijkheid voor een insect om je huis binnen te dringen. Daarom kun je het best een vliegenraam kopen. Een vliegenraam zorgt er namelijk voor dat je je ramen lekker open kunt zetten zonder last te krijgen van insecten. 

Houd de luchtvochtigheid in de gaten

Op vochtige plekken komen zilvervisjes vaak voor, bijvoorbeeld op het toilet of in de badkamer. Daarom kun je bijvoorbeeld vochtvreters neerzetten op plekken waar ze vaak voorkomen. Verder kun je vocht in huis voorkomen door goed te ventileren tijdens het douchen en koken en door bijvoorbeeld geen natte was in huis te laten drogen. Warme, vochtige ruimtes trekken nou eenmaal insecten aan, en zo kun je dat voorkomen. Ventileer dus goed om het leefklimaat in je huis gezond en insectenvrij te houden.

Tagged:

Related Posts