Huis en Tuin

Bloeiende tuindecoratie in het voorjaar

Er is niets mooiers dan een tuin vol met bloemen die vol in bloei staan. Het levert een kleurrijk geheel op en bloemen brengen letterlijk leven in je tuin. Denk aan de insecten die op de nectar van de bloemen afkomt en de vogels die daarop volgen. Bloemen planten is de leukste vorm van tuindecoratie die er is. Je hoeft er weinig aan uit te geven om een prachtige bloemenperk vol te krijgen. Het enige wat je moet doen is op tijd beginnen met planten en daarna afwachten. Het opkomen van de eerste bloemen is het teken dat de koude maanden achter ons liggen en we uitkijken naar de lente.

Begin op tijd met planten

Voorjaarsbloembollen plant je in de maanden september tot december zodat je in het voorjaar van het jaar erop plezier hebt van je bloemen. De meest populaire voorjaarsbloemen zijn krokussen, narcissen, tulpen, blauwe druiven en sneeuwvlokjes. Met een beetje geluk geniet je vervolgens maandenlang van de kleurenpracht in je achtertuin. Wees creatief en maak groepjes van verschillende kleuren of verspreidt verschillende bollen door elkaar heen. De bloemen zullen op verschillende tijden gaan beginnen met bloeien, sneeuwvlokjes vaak als eerst in januari, tulpen vaak wat later in april. Zo geniet je over een langere periode van verschillende bloemen.

Zo lang mogelijk genieten van bloemen

Als je aan de slag gaat met planten is het verstandig op potgrond bij de hand te houden. Maak een gat in de grond, met een diepte dat de bol er twee keer inpast of graaf een geul waarin je kleinere bloembollen plaatst. Leg de bol erin en maak het gat dicht met potgrond of aarde. Geef de bollen na het planten water zodat ze kunnen gaan groeien. Naast voorjaarsbloeiers heb je ook zomerbloeiende bloembollen, mocht je nog langer willen genieten van bloemen in de tuin. Zomerbloembollen zijn dahlia’s, anemonen, gladiolen en begonia’s. Deze plant je na de laatste nachtvorst in het voorjaar.

Tagged:

Related Posts